KI ÁLL A GYÓGYSZERMAFFIA MÖGÖTT?


Hogyan jött létre a Gyógyszermaffia?


Európában a kezdetek 1926-ra nyúlnak vissza, amikor
az Interessengemeinschaft Farben, egy vegyipari cég, 
Németország legnagyobb gazdasági és politikai erejévé nőtte ki magát.

Mindezt jól mutatja az a tény, hogy már a II. Világháború előtt több gyógyszergyár ( pl.:Bayer, Hoffmann-La Roche ) a saját tulajdonába került.


Amikor a hitleri rezsim színre lépett Németországban,  
az IG Farben már 93 országban rendelkeztek érdekeltséggel. 

2000 céggel volt kartellszerződésük, ezen cégek jelentős rész nem kis kaliberű cég.
A kartelltagok többsége ugyanis önmagukban is nagy cégek ahhoz, hogy jelentős gazdasági erőt képviseljenek.

Ez lehetővé tette, hogy gyakorlatilag 
az egész világ vegyi és gyógyszeriparát uralják.

Vagyis a gyógyszeripar nem egy izolált iparág, hanem a vegyiparból nőtte ki magát és olajtársaságokkal és egyéb gazdasági társaságokkal társulva alkotnak egy olyan hatalmas, kormányok fölötti politikai erőt, amelyeknek teljesen mindegy ki van kormányon, melyik országban, meg vannak a kapcsolataik és leginkább a tőkéjük ( melyet már milliárd dollárokban sem lehet kifejezni! ), hogy bármit el tudjanak érni, amit akarnak.

Az IG Farben már Hitler előtt is támogatta a német kormányokat, viszont a Kartellnak az kedvezett, ha egy totalitárius diktatúra jut hatalomra ( ezért több millió márkával támogatta a hitleri rezsimet ), mert így vált teljessé a Kartell és az államnak a teljes egyesülése.


Az IG Farben, mint a későbbi gyógyszerek gyártója működtette korábban a következő haláltáborokat: 

Auschwitz
Buchenwald
Bitterfeld
Walfen
Hoechst
Agfa
Ludwigshafen

A nürnbergi perek során pedig egyértelműen kiderült, hogy
az IG Farben vezetői irányították 
a náci államot.Amerikában ez a történet 1840-ig nyúlik vissza, ahol önmagát doktornak nevező William Avery Rockefeller nyersolajból és alkoholból készített gyógyszereket és azt árulta.


Önmagát a saját plakátjain híres rákspecialistának nevezte, utána pedig a barátainak nevetve mesélte, hogy hogyan csapott be embereket.

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy Ő sosem volt doktor.
Nem végzett orvosi egyetemet, még főiskolát sem, vagyis a gyógyításhoz semmi köze sem volt.
Manipulálta az embereket ( a Gyógyszermaffia ma szintén ezzel tartja sakkban az embereket! ) és az emberek hiszékenységére alapozva gyűjtött tapasztalatokat és a fiait is erre nevelte.


Az egyik leghíresebb fia John D. Rockefeller
aki ezt a világbirodalmat  -  a Gyógyszermaffiát - felépítette, 
az ő idejében nyerte el azt a formát, ahogyan most is tovább működik.


A leghíresebb mondása " A verseny bűn", ezzel arra utalva, hogy az erős konkurenciát  felvásárolta, a leggyengébbeket eltaposta. 
1870-től 1911-ig egy 322 székből álló óriás monopóliumot hoztak létre, majd  megállapodást kötöttek az IG Farbennel.

Ezután - az orvostudomány oktatásának színvonala elég alacsony volt 1910-ig az Egyesült Államokban - , ezt alapul véve készítettek egy pár tanulmányt, amely bebizonyította, hogy valóban átlagon aluli az orvosi oktatás színvonala.

Ezt követően a gyógyszeripari Kartell szépen lassan alapítványokon keresztül a saját oktatóit és a saját embereit nevezte ki az orvosi egyetemek élére. 
Aki nem volt hajlandó együttműködni, annak az orvosi egyetemnek a működését lehetetlenné tette, amelyik hajlott az együttműködésre, olyan óriási pénzeket kapott, amivel a versenytársak nem tudták felvenni a versenyt.
Így nőtték ki magukat a legnagyobb és legnevesebb orvosi iskolákká előbb Amerikában, majd Európában is.

Humanitárius szervezetek, alapítványok mögé bújnak és ezeket felhasználva szignózzák a számlákat, utalják ki ezeket a pénzeket,hogy irányítsák az oktatást. 
Aztán egy orvostanhallgató, aki kikerül az egyetemről és egész tanulmányai alatt semmi mást nem hallott, mint hogy vegyszerekkel lehet gyógyítani az emberi testet,  ennek segítségével épített fel a Kartell egy gyógyszerközpontú bevehetetlen fellegvárat.

Zárójelben megjegyezzük, hogy élelmiszer ipari cégek is adtak és adnak célzott támogatást ( nem kis összegeket! ) orvosi egyetemeknek azért, hogy a mai élelmiszereknek a minőségét és a különböző adalékanyagokat ne nagyon bolygassák, tudományosan ne nagyon vizsgálgassák, hogy ez az ő hatáskörükben maradhasson.